Putin: Tokom Mundijala sprečila 25 miliona sajber napada

Vladimir Putin izjavio je da je Rusija tokom trajanja Svetskog prvenstva u fudbalu sprečila skoro 25 miliona sajber napada i drugih kriminalnih akata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

07:32

Putin: Tokom Mundijala sprečila 25 miliona sajber napada
Ilustracija: Thinkstock

Kremlj je naveo da je ruski predsednik to izjavio tokom sinoćnjeg sastanka sa članovima saveta bezbednosti organizovanog za potrebe Mundijala, koji je juče okončan pobedom Francuske nad Hrvatskom.

Tass prenosi da je Putin takođe izneo podatke o tome da je tokom priprema za Mundijal provereno više od dva miliona ljudi i skoro 200 infrastrukturnih objekata.

Putin je naveo da tokom Svetskog prvenstva nije bilo nikakvih ozbiljnih incidenata. "Veoma je važno napomenuti da nije bilo nijednog velikog incidenta tokom čitavog trajanja ovog događaja", poručio je predsednik Rusije.

On je takođe rekao da je skoro 130 predstavnika specijalnih službi iz 34 zemlje učestvovalo u naporima za održavanje bezbednosti tokom Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: