Stefanović i Fabrici o napretku Srbije i Poglavlju 24

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao sa šefom Delegacije Evropske unije u Beogradu Semom Fabricijem.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.07.2018.

12:49

Stefanović i Fabrici o napretku Srbije i Poglavlju 24
Ilustracija: Thinkstock

Tema razgovora bio je napredak Srbije u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, sa posebnim osvrtom na Poglavlje 24, pravda, sloboda i bezbednost.

Na sastanku je dogovoreno da se razgovori Ministarstva unutrašnjih poslova i Evropske komisije u narednom periodu intenziviraju, posebno kada je reč o predstavljanju novog Izveštaja o napretku Srbije u oblasti evropskih integracija za 2018. godinu.

Ambasador Fabrici je ukazao da je neophodno nastaviti tesnu saradnju u svim oblastima i istakao važnost procesa reformi u Poglavlju 24 u cilju ukupnog napretka Srbije u pristupnom procesu.

Ministar Stefanović upoznao je Fabricija i sa napretkom koji je Srbija ostvarila u poslednjih nekoliko meseci na ispunjavanju standarda i propisa Medjunarodnog tela za borbu protiv pranja novca (FATF), saopšteno je iz MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: