"Evropska unija je neprijatelj SAD"

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je Evropsku uniju "neprijateljem" Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2018.

18:19

Foto: GettyImages

U intervjuu za Si-Bi-Es njuz, koji je urađen u Škotskoj, Tramp je rekao da misli da SAD imaju "mnogo neprijatelja", među kojima je i blok evropskih država "koje su među najbližim saveznicima SAD".

"Mislim da je Evropska unija neprijatelj, ono što nam rade u trgovini. Ne biste mislili na Evropsku uniju, ali ona je neprijatelj", rekao je Tramp.

On je dodao da je Rusija neprijatelj SAD "u određenim aspektima", a da je Kina "ekonomski" neprijatelj. Ipak, za Kinu je rekao, "da to ne znači da su loši", preneo je AP.

"To ne znači ništa. To znači da su takmičarskog duha", rekao je Tramp. Tramp će se sutra sastati u Helsinkiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: