"Tramp ide nepripremljen, Putin to može da iskoristi"

Demokratski senator Mark Vorner izjavio je da strahuje da bi Vladimir Putin mogao da iskoristi američkog kolegu Donalda Trampa tokom samita u Helsinkiju.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2018.

17:45

Foto: Thinkstock

Vorner je za En-Bi-Si rekao da je zabrinut zbog sastanka u četiri oka između dva lidera, koji je zakazan za sutra u finskoj prestonici, prenosi AP.

"Znamo da se Tramp ne priprema mnogo za takve sastanke. On nekako samo uleti i improvizuje", rekao je Vorner, najviše pozicionirani demokrata u odboru senata za obaveštajne poslove.

Podsećajući da je Putin bio agent KGB-a, Vorner je rekao da strahuje da bi Putin mogao da iskoristi Trampa tokom samita.

Vorner kaže da bi se mnogo bolje osećao kada bi "drugi Amerikanci bili u sobi" kako bi se "postarali da naglasimo da bi prva i glavna tačka ove agende trebalo da bude da ne bude daljeg ruskog mešanja u naše izbore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: