Radoičić "šef delegacije" – Srpska lista opet u parlamentu

Poslanici Srpske liste su se vratili u parlament “države Kosovo“, posle sastanka čelnika te političke organizacije sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2018.

08:37

Radoičić
Radoièiæ, Ðuriæ i Rakiæ na proslavi pobede Srpske liste na izborima u Severnoj Mitrovici (screenshot)

Portparol Srpske liste Igor Simić je za Večernje novosti rekao da to što su dva poslanika sedela na mestima koja su obezbeđena za predstavnike većine, ne znači da su ponovo u koaliciji sa albanskim partijama, već da “odgovorno rade svoj posao kao prava opozicija“.

Podsetimo, prošle nedelje je delegacija Srpske liste, na čelu sa predsednikom Goranom Rakićem i nedavno izabranim potpredsednikom Milanom Radoičićem, razgovarala sa Haradinajem, posle čega je iz kabineta kosovskog premijera navedeno da je razmatrana “ukupna situacija u zemlji“.

Vredi istaći i da su poslanici Srpske liste napustili kosovski parlament posle incidenta u kom je uhapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Na društvenim mrežama se pojavila i fotografija sa sastanka funkcionera Srpske liste i Haradinaja, na kojoj je upečatljivo da na foteljama predviđenim za šefove delegacija sede Radoičić i Haradinaj, iako je bilo očekivano da “prvenstvo“ dobije Rakić. Prištinski mediji su dali veliku pažnju ovom slučaju, ističući da je Radoičić kontroverzan lik koji navodno kontroliše sever Kosmeta.

N1 je preneo i da je kosovski predsednik Hašim Tači na pitanje zašto se nije sastao sa predstavnicima Srpske liste, rekoa da može da se sastane sa svim političkim predstavnicima, ali ne i sa onima koji imaju probleme sa zakonom, ne precizirajući na koga misli.

Radoičić je došao u centar pažnje posle ubistva Olivera Ivanovića, kada su pojedini kosovski mediji pisali da bi on mogao da bude umešan u ceo slučaj. Takođe je i ubijeni lider GI SDP označio Radoičića, za koga je Đurić rekao da se “bavi biznisom“, pomenuo Radoičićevo ime, navodeći da on zapravo vlada severom Kosova.

Da se Radoičić “pitao za sve“ i pre dobijanja zvanične političke funkcije u Srpskoj listi, rekao je i Haradinaj, istakavši da je “on autoritet na severu Kosova“.

O Radoičiću je govorio i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić. On je u februaru ove godine rekao da je postojao sukob Radoičića i Ivanovića koji je trajao 10-15 godina, posle čega se oglasio i brat ubijenog lidera Srba Miroslav, koji je istakao da ga je takva izjava Vučića iznenadila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: