"Mogu da amnestiraju 800 kriminalaca, a patriote ne mogu"

Lider opozicione partije VMRO DPMNE Hristijan Mickoski je ponovo predložio amnestiju svih koji su umešani u nasilje u makedonskom parlamenetu 27. aprila 2017.

Izvor: Beta

Nedelja, 15.07.2018.

16:31

Na antivladinom protestu u Kavadarcima, on je, kako su preneli mediji, rekao da se, kada se traži amnestija za "osobe od 27. aprila", u stvari kaže: "Dosta je bilo uništavanja makedonskog u Makedoncima!".

"To njima nije dovoljno. Vlada SDSM je pustila na slobodu više od 800 kriminalaca. Njih mogu da amnestiraju, a patriote ne mogu. Ne može više tako", rekao je Mickoski.

Lider VMRO DPMNE ocenio je da građani u Makedoniji imaju "oduzetu državu" i istakao da ta loša situacija može da se popravi jedino na izborima.

Zapretio je makedonskom premijeru Zoranu Zaevu da će, kada dođe na vlast, biti napravljena revizija sudskih slučajeva "Global" i "Potkup", u kojima je Zaev bio optužen.

Mickoski je ocenio da je Makedonija daleko od NATO i EU i poručio Zaevu i SDSM da ne mogu da unište VMRO DPMNE i da će na narednim izborima doživeti debakl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: