"Siguran sam da će Vučić na sastanku s Makronom..."

Vicepremijer Nebojša Stefanović je siguran da će Aleksandar Vučić na sastanku sa Emanuelom Makronom pokušati da se izbori za Srbiju i srpske interese.

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2018.

10:36

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Upitan da li ima pomaka u poziciji Srbije u EU po pitanju Kosova, Stefanović je za Radio-televiziju Srbije rekao da je zadatak vlasti da napravi pomak koji će omogućiti da "Srbija ima nešto za svoj narod na Kosovu i Metohiji".

"Naš posao je da im obezbedimo bezbednost i sigurnost, da se izborimo za taj narod, da pokušamo da izborimo što više moguće, ako je išta moguće, u teškoj situaciji", rekao je Stefanović i dodao da je do sada činjeno sve što se moglo.

On je kazao i da je prvo potrebno videti da li će prištinska strana poštovati Briselski dijalog potpisan pre pet godina.

"Zašto bismo mi verovali da će se dogovoriti oko normalizacije bilo kojeg dela običnog života na Kosovu i Metohiji ako ne poštujete ono što ste pre više od pet godina potpisali uz garancije EU", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: