Obrt u Španiji, đaci ipak ostaju na letovanju

Deca koja su otputovala u Španiju, ipak se neće vrati danas kući, već će ostati do kraja aranžmana u letovalištu Ljoret del Mar.

Izvor: RTS

Subota, 14.07.2018.

19:03

Obrt u Španiji, đaci ipak ostaju na letovanju
Foto: Gettyimages

Do obrta je, kako je rečeno “Novostima” u ministarstvu turizma, došlo jer je organizator sakupio, i uplatio, novac za aranžman.

"Deca su dobro, vesela su i nasmejana. Smeštena su u hotelu “Samba” u letovalištu Ljoret del Mar, gde će ostati do petka kada je ibilo planirano da se vrate", kaže pomoćnik ministra Vera Božić Trefalt.

Ona je dodala da su deca mogla i danas da budu vraćena kući, ali da su odlučila da ostanu do kraja aranžmana.

RTS takođe navodi da će učenici ostati na letovanju.

Grupu od 106 učenika Devete beogradske gimnazije u španskom letovalištu Ljoret de Mar, hotel je sinoć odbio da primi jer nije plaćen aranžman.

Ministar Rasim Ljajić je rekao da će agenciji "B2R" biti oduzeta licenca, ali da tu ima posla i za druge nadležne organe.

Škola i ministarstvo prosvete saopštili su da ne mogu preuzeti nikakvu odgovornost, jer je profesorka gimnazije organizovala letovanje u sopstvenoj režiji i protiv nje će biti pokrenut disciplinski postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: