Premijerka Brnabić 17. i 18. jula u poseti Gruziji

Predsednica Vlade Ana Brnabić putuje u prvu zvaničnu posetu Gruziji, gde će boraviti 17. i 18. jula i tom prilikom se sastati sa najvišim zvaničnicima zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Premijerka Brnabić razgovaraće o saradnji Srbije i Gruzije sa predsednikom Vlade Gruzije Mamukom Bahtadzeom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić će se sastati i sa predsednikom Gruzije Georgijem Margvelašvilijem i predsednikom gruzijskog parlamenta Iraklijem Kobakhidzeom.

Predsednica Vlade Ana Brnabić govoriće na petom globalnom samitu Partnerstva za otvorenu upravu (TheOpenGovernmentPartnership), koji se 18. jula održava u Tbilisiju.

Partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja najveću međunarodnu inicijativu iz oblasti otvorene uprave, a Srbija u njoj učestvuje od 2012. godine.

Osnovne vrednosti koje partnerstvo promoviše su borba protiv korupcije i jačanje demokratskih institucija, učešće javnosti, sloboda informisanja, fiskalna transparentnost, efikasne usluge za građane i digitalizacija i otvaranje podataka. Ove vrednosti predstavljaju i opšti cilj reforme javne uprave u Republici Srbiji.

Učesnici iz više od 90 zemalja sveta, među kojima i Srbija, predstaviće rezultate u oblasti otvorene uprave, navodi se u saopštenju.

strana 1 od 205 idi na stranu