"Iza svega je bila ideja da se prozove Koštunica"

Bivši koministar unutrašnjih poslova Božo Prelević ocenio je da je bilo očekivano da će bivši pripadnici JSO biti oslobođeni optužbi za oružanu pobunu 2001.

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

15:01

On je dodao da presuda pokazuje da nije dokazano ništa od onoga što je tvrdio tadašnji potpredsednik Vlade Čedomir Jovanović.

U izjavi agenciji Beta, Prelević je rekao da je iza svega bila ideja da se prozove tadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica za nešto za šta nije bio odgovoran.

"Svako ko zna šta je (ubijeni premijer) Zoran Đinđić rekao na 61. i 62. sednici Vlade Srbije zna i da je presuda morala da bude oslobađajuća", rekao je Prelević.

On je dodao da je to jedan od retkih slučajeva gde tužilac nije dokazao nijednu svoju tvrdnju iz optužnice.

"Nemam nijednu lepu reč za (vođe JSO) Legiju, Zvezdana i Gumara ali je jasno da ta optužnica nije stajala. Uostalom, podneta je uoči izbora 2012. godine i mislim da je to bila politička odluka", rekao je on.

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas bivše pripadnike JSO optužbi za organizovanje oružanje pobune 2001. godine.

Oslobodođeni su nekadašnji komadant JSO Milorad Ulemek Legija koji nije prisustvovao izricanju presude, Zvezdan Jovanović, Veselin Lečić, Dragiša Radić, Vladimir Potić, Dragoslav Krsmanović i Mića Petraković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: