PSG: Ko je naredio medijsku satanizaciju Ivanovića?

Članovi PSG, u saradnji sa članovima Čuvara Starog Grada, pokreta Tolerancija i Zelene ekološke partije okupili su se i ovog petka ispred zgrade Predsedništva.

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

18:23

PSG: Ko je naredio medijsku satanizaciju Ivanovića?

Kako se navodi, oni su to učinili kako bi postavili pitanja na koja Aleksandar Vučić već mesecima duguje odgovore.

Odbornik u skupštini Beograda, Pavle Grbović, podsetio je na medijsku i političku satanizaciju koja je prethodila ubistvu Olivera Ivanovića, a koju su sprovodili Goran Rakić, nosilac Srpske liste i televizija Pink.

Predsednik PSG, Saša Janković, javno je postavio sledeća pitanja Aleksandru Vučiću:

“Šest meseci nakon političkog ubistva Olivera Ivanovića pričamo ispred zatvorenih vrata, i ta vrata su zatvorena i za ovo pitanje i za sve građane Srbije. Otvorićemo ih pre ili kasnije! Sada ispred ovako zatvorenih moramo postaviti sledeća pitanja: Ko je ubio Olivera Ivanovića? Koliko traje 15 dana? Koliko je to godina? Koliko su tih 15 dana u kojima je obićano da će srpske snage bezbednosti dati odgovore i informacije o ubistvu Olivera Ivanovića? Koji su rezultati specijalnog tima koji vodi specijalni tužilac a u kome su pripadnici vojske, policije i BIA? Koliko si Vučiću pročitao strana o Oliveru Ivanoviću pre njegovog ubistva, a koliko posle? Šta je u tim stranama, javnim i tajnim, pisalo? Ko je naložio da se Oliver Ivanović medijski satanizuje i da mu se crta meta na čelu? Zašto Marko Đurić svaki dan laže da se prekida Briselski dijalog dok se ne reši ubistvo Olivera Ivanovića? Koga lažete više? Da li ćeš u sredu, kad se sastaneš sa Hašimom Tačijem, njega pitati koliko se sa njihove strane stiglo u istrazi ubistva Olivera Ivanovića? Ko je isključio kamere na zgradi ispred koje je ubijen Oliver Ivanović deset minuta pre ubistva? Ko je pokupio čaure nakon ubistva? Gde su snimci sa Vulinovih kamera koji su plaćeni milionima dinara, a koje nikad niko nije video? Zašto ne možemo da rešimo ovo ubistvo tim kamerama? Ko su Radojičić i Rakić? Da li si saznao ko je Radojičić koji je više puta bio pored tebe? Da li poznaješ ljude koji su ubili Olivera Ivanovića, da li zbog toga ova istraga stoji u mestu? Građani Srbije te pitaju „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“ i znaj, odgovor ćemo sačekati, a oni koji su to uradili, ali i oni koji su politički instruisali to ubistvo odgovaraće. Nećemo odustati”, završio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: