Čačak: Funkcioner SNS pozvao policiju; Dveri: "Šojićevski"

Sednicu Skupštine Čačka obeležili su verbalni sukobi između predsednika Skupštine Igora Trifunovića i opozicione odborničke grupe Dveri.

Izvor: Beta

Petak, 13.07.2018.

15:21

Čačak: Funkcioner SNS pozvao policiju; Dveri:
screenshot

Zbog toga je Trifunović pozvao policiju, a sednica je prekinuta.

Trifunović, koji je funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), optužio je danas predsednika najveće opozocione grupe Dveri Aleksandra Tanaskovića da ga je tokom sednice vređao, upućivao mu psovke i pretnje, zbog čega je, kako kaže, "bio prinuđen" da pozove policiju.

"Šef odborničke grupe Dveri ovim činom pokušava da prikaže nesposobnost vođenja sednice, a ustvari on diktira smer sednice propagirajući nasilje i vulgarnost koji nikuda ne vode", rekao je Trifunović.

On je rekao novinarima da je posle sednice koja je prekinuta sinoć oko 23 časa zatražio lekarsku pomoć u Urgentnom centru čačanske bolnice zbog povišenog pritiska.

Tanasković je negirao da je bilo incidenta i osudio dolazak policije na sednicu.

On je rekao da je ukazao predsedniku Skupštine na povredu osnovnih odborničkih prava zato što je sednica produžena do 23 časa zbog čega su odbornici bili isprpljeni, a nekoliko odbornica je tažilo i medicinsku pomoć.

"Revoltiran mojim pitanjem izrekao mi je opomenu, nakon čega jeste usledio verbalni sukob, ali zvanje policije bilo je apsolutno nepotrebno", kazao je Tanasković novinarima.

On je ocenio da je u Skupštini grada odbornicima vladajuće većine dozvoljeno neadekvatno ponašanje, dok se opozicija sankcioniše za sitnicu.

"Cela ova farsa sa zvanjem policije liči mi na još jedan 'šojićevski' nastup i pokušaj Trifunovića da od sebe napravi žrtvu", rekao je Tanasković.

Opoziciona stranka u Skupštini Čačka Nova Srbija za incidente okrivljuje vladajuću SNS jer je, kako navodi, sednicom koja je trajala do 23 časa želela da u noćnim satima progura važne tačke dnevnog reda kako građani za njih ne bi čuli.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Maksimović demantuje da je vlast želela da u noćnim satima prikrije bilo šta, navodeći da je rad Skupštine produžen zbog ušteda.

Opštinski sud u Čačku osudio je u junu ove godine Tanaskovića na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja u Skupštini, jer je 5. jula 2017. u sali Skupštine grada gađao predsednika Skupštine Igora Trifunovića svežnjom skupštinskog materijala kojim ga je pogodio u oko i time mu naneo lake telesne povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: