Tramp u prvoj poseti Velikoj Britaniji

London -- Američki predsednik Donald Tramp doputovao je prvu zvaničnu posetu Britaniju tokom koje će se sastati sa premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom II.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Na aerodromu u Londonu Donalda i Melaniju Tramp dočekao je u ime premijerke, ministar za međunaraodnu trgovinu Lajam Foks, a pozdravio ga je i kraljičini izaslanik.

BBC ukazuje da je Tramp dok je išao ka helikopteru koji će ih odvesti do centra Londona, držao Melaniju za ruku.

Ovo je prva Trampova poseta Britaniji od kad je postao predsednik SAD. Uoči dolaska rekao je da mu ne smetaju protesti protiv njega u Londonu. "Mislim da me mnogo vole u Ujedinjenom Kraljevstvu, mislim da se slažu sa mnom po pitanju migracije...", rekao je on.

Tramp će, kako je ranije najavljeno, danas prisustvovati "večeri crnih kravata", čiji će domaćin biti britanska premijerka u palati Blenhajm u blizini Oksforda, rodnom mestu Vinstona Čerčila.

Narednog dana, Tramp i Mej posmatraće održavanje vežbe britanske vojske, a potom otputovati u seosku rezidenciju premijerke u Bakingemširu, gde će imati bilateralne razgovore.

Predsednik i prva dama SAD potom će otputovati u zamak Vindzor, gde će se u petak popodne sastati s britanskom kraljicom. Po završetku turneje, Tramp i Melanija otputovaće za Škotsku, gde planiraju da provedu vikend, navodi BBC.

strana 1 od 464 idi na stranu