Makron i Merkelova demantovali Trampa, ipak nema dogovora?

Brisel -- Francuski predsednik i nemačka kanelarka demantovali Trampa, koji je rekao da je postignut dogovor da sve članice NATO povećaju finansiranje te alijanse.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas, drugog dana samita NATO zemalja u Briselu, da postoji saopštenje objavljeno juče. "U njemu se potvrđuje cilj od dva odsto do 2024. To je sve", rekao je Makron.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je novinarima da su svi posvećeni NATO, kao i da je američki predsednik Donald Tramp ponovo pokrenuo pitanje bolje raspodele tereta među članicama NATO, o čemu je govorio mesecima i da su oni stavili do znanja "da su na tom putu". T

Tramp je nekoliko puta kritikovao Nemačku jer ne izdvaja dovoljno veliki deo bruto domaćeg proizvoda za odbranu, preneo je AP. Merkelova je istakla da je Nemačka druga po redu zemlja kada je reč o doprinosu broja vojnika.

Na današnjoj konferenciji za medije Tramp je rekao da je na sednici postignut dogovor da sve zemlje članice NATO povećaju izdavanja iz svog budžeta za Alijansu.

strana 1 od 464 idi na stranu