"Srpski bend širi fašizam, u vezi sa 'Krv i čast'"

Beograd -- Centar Simon Vizental objavio izveštaj o neonacizmu na društvenim mrežama u kojima se spominju i neonacističke organizacije koje jačaju u Srbiji, piše "Blic".

Izvor: Beta, Blic
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Pod naslovom "Digitalni terorizam i mržnja 2018", Centar Simon Vizental navodi da srpski bend "Teror 88" širi mržnju i fašizam putem društvenih mreža. U saradnji sa Fejsbukom i Tviterom njihovi nalozi su isključeni, ali nisu blog i Instagram, navodi se u tekstu.

Stručnjaci Centra označili su ih kao naciste, koji kao logo koriste "Totenkopf", odnosno lobanju sa amblema SS divizije, uz objašnjenje da broj 88 u njihovom nazivu označava duplo osmo slovo abecede - HH, te da se odnosi na fašistički pozdrav Hajl Hitler.

U izveštaju Centra se dodaje da je "Teror 88" usko povezan sa srpskim ogrankom zabranjene nacističke organizacije "Krv i čast".

Pesme benda "Teror 88" i dalje su na Jutjubu, a najčešće ih šire pripadnici "Nacionalnog stroja", organizacija "Beli front Srbija", "Krv i čast", "Srbska akcija", "Combat 18" i pojedine navijačke grupa, piše Blic u sutrašnjem broju.

Društvo

strana 1 od 165 idi na stranu