Rama: Jedino pravo rešenje – puno prizanje / VIDEO

Albanski premijer Edi Rama izrazio je nadu da će BG i PR dijalogom pronaći rešenje, za koje kaže da bi iz ugla Tirane najbolje bilo puno priznanje nezavisnosti.

Izvor: TV Prva

Sreda, 11.07.2018.

18:34

Rama: Jedino pravo rešenje – puno prizanje / VIDEO
EPA-EFE/Filip Singer

On je u intervjuu za Prvu televiziju naveo da ima razumevanja za napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nadam se da će pregovori uskoro da budu završeni, imam puno simpatija i razumevanja za napore predsednika Vučića. To su bolni napori da uđete u taj proces i da idete ka rešenju. Naravno, mi smo se saglasili da se o tome ne slažemo, a moje mišljenje je da je jedino pravo rešenje – puno priznanje i da je to jedini način da rešimo konflikte krvave i teške prošlosti", rekao je Rama.

Kako je dodao, smatra da je sve u rukama dve strane.

"Albanija jeste zainteresovana za rešenje, ali mi nikad ne govorimo u ime Kosova, već u korist Kosova. Znam da naši stavovi nisu prijatni za čuti u Beogradu, ali oni su takvi", naveo je albanski premijer.

Kada su u pitanju hapšenja Srba, i da li to znači "korak napred, nazad dva", Rama kaže da sve zavisi "kako gledate".

"Iz vašeg ugla to je tako, iz ugla Prištine je obrnuto. Beograd se tako ponaša. To samo znači da dijalog nije lak, svi ti događaji su deo prirodnog puta kojim se mora ići ka pomirenju. Znam da nije lako za mog prijatelja, predsednika Srbije, ali jasno je i njemu i meni da ne možemo ostati u ovoj nerešenoj situaciji u kojoj dve strane ostavljaju problem našoj deci. Posle sporazuma imaćemo drugačiju budućnosti", naglasio je Rama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: