"Očigledno ne može bez mržnje"

Incident koji je nakon pobede hrvatske reprezentacije nad Rusijom napravio fudbaler Domagoj Vida, postao je politička vest u nemačkim medijima.

Izvor: index.hr

Sreda, 11.07.2018.

17:26

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Vida je, da podsetimo, u snimku nakon utakmice pobedu posvetio Ukrajini.

O tome je izvestio “Špigl“ na svom portalu, i to u rubrici politike, prenosi “Index.hr“.

Članak pod nazivom “Očigledno ne može bez mržnje“ ponašanje Domagoja Vide opisuje kao “iritantno“, te da je svojim kontroverznim videom u Rusiji izazvao “razočaranje i mržnju“.

Nemački list podseća da je uzvik “Slava Ukrajini“, koji je izgovorio Vida, bio pozdrav ukrajinskih nacionalista, koji je postao opet popularan tokom protesta u Kijevu 2014. godine, dok je u Rusiji naravno negativno tumačen.

S Vidom je na snimku i član stručnog štaba hrvatske reprezentacije Ognjen Vukojević, koji je na ruskom rekao da pobedu posvećuje Ukrajini i svom bivšem klubu, kijevskom Dinamu. Zbog toga je FIFA kaznila Vidu, podseća se u članku.

“U Rusiji se to posmatra kao politički gest“, piše “Špigl“ i podseća da su odnosi između Rusije i Ukrajine već nekoliko godina napeti zbog “ruska aneksije Krima i podrške separartistima“.

Nemački medij dodaje da u Rusiji nisu onda izostale rekacije na Vidinu i Vukojevićevu provokaciju, pa su u jednoj emisiji izjavili da su “Hrvati uvek bili izdajnici među Slovenima“, zbog saveta NDH i Hitlerove Nemačke u Drugom svetskom ratu.

Vidin snimak kritikovali su i ruski komentatori koji inače imaju simpatije za Hrvatsku, prenosi “Index“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: