Dva zarobljena dečaka možda preslaba za izvlačenje /VIDEO

Dva od četiri preostala dečaka, zarobljena u pećini na severu Tajlanda, možda imaju plućnu infekciju. Spasene dečake videli roditelji, ali kroz bolničko staklo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.07.2018.

08:20

Dva zarobljena dečaka možda preslaba za izvlačenje /VIDEO
Tanjug/AP

Sekretar Ministarstva zdravlja Tajlanda Džedsada Čokdumrongsuk je rekao da su roditelji decu videli kroz zaštitno staklo, jer još uvek vrše preklede kako bi se utvrdilo da li neki od dečaka imaju infekcije, prenosi AP.

Džedsada kaže da postoji mogućnost da dvojica dečaka imaju plućne infekcije, ali da su "zdravi i nasmejani". "Deca su fudbaleri, imaju jak imunitet. Svi su veseli i srećni što će izaći, ali svakako ih mora pregledati doktor", rekao je sekretar, dodajući da će u bolnici ostati i do sedam dana.

Prema navodima agencija, prve reči spasenih dečaka bile su: "Nedostaje nam dom." AP navodi da doktori oprezno postupaju sa decom, a sekretar je rekao da do sada nisu imali ovakvu situaciju. Dečacima je apetit dobar, rekli su da su strašno gladni i za doručak su tražili hleb sa čokoladnim prelivom, čemu su se prvobitno protivili doktori, jer su dečake hranili lako varljivom i uglavnom bezukusnom hranom, ali su na kraju popustili, navodi Rojters, pozivajući se na izjavu sekretara.

U međuvremenu, počela je i treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda, a zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana. Šef spasilačke misije Narongsak Osotanakorn izjavio je da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu, preneo je Rojters. Osotanakorn je naveo da je poslednja faza operacije spasavanja počela nešto posle 10 časova po lokalnom vremenu.

"Sva petorica će biti istovremeno danas izvučena", rekao je Osotanakorn, što su prisutni s radošću glasno pozdravili. On je napomenuo da bi ova faza spasavanja mogla da traje nešto duže nego prethodne dve, koje su završene u roku od nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima. Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za "24 do 48 sati".

U jučerašnoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice. Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: