CNN: Spašen još jedan dečak iz pećine

Kako javlja CNN, još jedan dečak izvučen je iz pećine na Tajlandu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

To je deveti dečak koji je spašen, a u pećini su još trojica dečaka i trener.

Jutros počela treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na severu Tajlanda. Zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu. Sva petorica će biti istovremeno izvučena. Međutim, ova faza spasavanja mogla bi da traje nešto duže nego prethodne dve, koje su završene u roku od nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima.

Foto: Tanjug/ AP
Foto: Tanjug/ AP

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za "24 do 48 sati".

U jučerašnoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice.

Jedan od članova porodice dečaka rekao je za CNN da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj. Njihova imena nisu objavljena iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini. Ali danas su roditelji uspeli da vide spasenu decu, doduše kroz zaštitno staklo bolničke sobe, jer se njihovo stanje i dalje procenjuje.

Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna. Nađeni su nakon više dana potrage za njima, u koju su se uključili i najveći specijalci. Kada su nađeni, cela planeta prati njihovo stanje i akcoju spasavanja jer je odmah bilo jasno da će to ik,ći veoma teško jer se dečaci nalaze u zabačenom delu pećine koja je poput lavirinta, ali poplavljenog vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 464 idi na stranu