Brnabić u Londonu o hapšenjima Srba, prekida se dijalog?

Posle hapšenja petorice Srba na Kosovu Srbija neće popustiti i spremna je da prekine dijalg s Prištinim, saznaje "Blic".

Izvor: B92, Blic

Utorak, 10.07.2018.

14:05

Brnabić u Londonu o hapšenjima Srba, prekida se dijalog?
Ilustracija: Thinkstock

Ukoliko oni ne budu pušteni na slobodu do večeras, odluka da se prekine dijalog sa Prištinom biće sprovedena u delo. Prema saznanjima "Blica", premijerka Srbije Ana Brnabić, koja danas boravi u Londonu na Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU, obavestiće visoke evropske zvaničnike o situaciji na Kosovu, kao i o stavu Srbije o prekidu dijaloga.

"Nećemo toloerisati takvo ponašanje Prištine. To je neprihvatljivo za Srbiju i sasvim sigurno će, ukoliko Srbi ne budu pušteni, uslediti naša reakcija", rekao je "Blicu" izvor iz Vlade Srbije.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić potvrdio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare, da je kosovska policija uhapsila u opštini Gnjilane načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju.

On je dodao da ako petorica uhapšenih u opštini Gnjilane do večeras ne budu oslobođeni, dijaloga neće biti "za dugo vremena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: