"Ako do večeras ne pustite sve uhapšene..."

Ako petorica uhapšenih u opštini Gnjilane do večeras ne budu oslobođeni, dijaloga neće biti "za dugo vremena", poručio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.07.2018.

13:00

Tanjug, Tanja Valiæ

On je istakao da je to i poruka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da su predstavnici Evropske unije već obavešteni o tome, ali da još nema nikakvog odgovora.

Đurić je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da je kosovska policija uhapsila u opštini Gnjilane načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju.

Takođe, uhapšeni su i braća Aleksandar i Predrag Đođević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP.

"Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremista, potpuno suportno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanaku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisleno dogovoreno da se ovakve stvari neće dešavati, a Albanci preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerini", rekao je Đurić.

Kako je rekao, petorica Srba su uhapšena zbog verbalnog delikta i to u trenutku kada se u Londonu sastaju premijeri regiona, da razgovaraju o miru. "Jedini njihov greh je što su se verbalno suprotstavili formiranju vojske Kosova", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: