Tropskog leta u Srbiji nema ni na vidiku

Beograd -- Pravo leto nikako da dođe, jer su kiše gotovo svakodnevna pojava. Kratak predah od pljuskova čeka nas ove sedmice, ali ni to neće značiti pravo leto, piše Blic.

Izvor: Blic
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Naime, kako je za taj list objasnio meteorolog Đorđe Đurić, tropskog leta u Srbiji nema ni na vidiku, a ovo leto ocenjuje kao "najprijatnije" u poslednjih 10 godina.

"Toplije vreme očekuje nas od srede, ali ne tako kako smo navikli, da vežemo desetak dana tropskog i sušnog perioda. Biće sunčano, a u Vojvodini i jugozapadnoj Srbiji očekuje se i nešto pljuskova, ali ne toliko obilnih kao do sada. Od avgusta kreće lepše vreme", kaže on.

Iako nas prestanak padavina očekuje od sutra, nove padavine čekaju nas već od početka sledeće sedmice, a periodi sunca i pljuskova smenjivaće se sve do kraja jula. Temperature, one najviše, neće prelaziti 30 podeok.

Toplije će biti u avgustu, kada se očekuje da će temperature će ići i preko 30 stepeni, ali i tog meseca ćemo imati kiša, ali kako objašnjava Đurić, manje nego u julu.

Đurić objašnjava da smo, s druge strane, imali proleće koje je bilo najtoplije od kako se uopšte i meri temperatura. Takođe, kako kaže, nakon prošlog tropskog leta, jasno je da će ovo biti kišovito, jer je šansa da se dve godine zaredom ponove dva izuzetno topla leta veoma mala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu