Tropskog leta u Srbiji nema ni na vidiku

Pravo leto nikako da dođe, jer su kiše gotovo svakodnevna pojava. Kratak predah od pljuskova čeka nas ove sedmice, ali ni to neće značiti pravo leto, piše Blic.

Izvor: Blic

Utorak, 10.07.2018.

07:54

Tropskog leta u Srbiji nema ni na vidiku
Ilustracija: Thinkstock

Naime, kako je za taj list objasnio meteorolog Đorđe Đurić, tropskog leta u Srbiji nema ni na vidiku, a ovo leto ocenjuje kao "najprijatnije" u poslednjih 10 godina.

"Toplije vreme očekuje nas od srede, ali ne tako kako smo navikli, da vežemo desetak dana tropskog i sušnog perioda. Biće sunčano, a u Vojvodini i jugozapadnoj Srbiji očekuje se i nešto pljuskova, ali ne toliko obilnih kao do sada. Od avgusta kreće lepše vreme", kaže on.

Iako nas prestanak padavina očekuje od sutra, nove padavine čekaju nas već od početka sledeće sedmice, a periodi sunca i pljuskova smenjivaće se sve do kraja jula. Temperature, one najviše, neće prelaziti 30 podeok.

Toplije će biti u avgustu, kada se očekuje da će temperature će ići i preko 30 stepeni, ali i tog meseca ćemo imati kiša, ali kako objašnjava Đurić, manje nego u julu.

Đurić objašnjava da smo, s druge strane, imali proleće koje je bilo najtoplije od kako se uopšte i meri temperatura. Takođe, kako kaže, nakon prošlog tropskog leta, jasno je da će ovo biti kišovito, jer je šansa da se dve godine zaredom ponove dva izuzetno topla leta veoma mala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: