Konzervativci ruše Terezu Mej?

Članovi Konzervativne partije britanske premijerke Tereze Mej možda su obezbedili podršku dovoljnog broja članova te stranke za glasanje o poverenju premijerki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

18:51

Konzervativci ruše Terezu Mej?
Foto: Tanjug/AP

To navodi politički urednik BBC Lora Kunsberg, nakon što su dva visoka ministra u vladi podnela ostavku.

"Šuška se da su torijevski poslanici dostigli magičnu broju od 48 pisama kako bi izdejstvovali glasanje o poverenju - nema načina da se sazna da li je to tačno - do sastanka u 17:30", napisala je Kunsberg na Tviteru.

Da bi se uopšte glasalo o poverenju premijerki, potrebno je da 15 odsto članova parlamenta iz Konzervativne partije Tereze Mej napiše pismo predsedavajućem takozvanog "komiteta 1922" te stranke, objašnjava Rojters.

Konzervativci trenutno imaju 316 članova parlamenta, tako da je potrebno da 48 njih napiše takva pisma kako bi osporili Mej, navodi britanska agencija, uz napomenu da "komitet 1922" treba da se sastane kasnije danas.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson podneo je ostavku zbog neslaganja u vladi oko Bregzita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: