"Slanje vojnika na KiM nije neprijateljski čin"

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović ocenio je da slanje crnogorskih oficira u misiju Kfora "nije neprijateljski čin" prema Srbiji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 09.07.2018.

18:13

Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

Darmanović je nado da je to "ispunjavanje međunarodnih" obaveza Crne Gore.

"Nema ništa neprijateljsko, Crna Gora je verna ispunjavanju svojih međunarodnih obaveza i tome da doprinosi stabilnosti u regionu. To je jedina svrha našeg angažmana", rekao je Darmanović na samitu u Londonu, a preneli podgoričku mediji.

Skupština Crne Gore je nedavno odlučila da pošalje dva štabna oficira u misiju Kfora na Kosovu, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić okarakterisao kao "neprijateljski čin".

Vučić je rekao da je crnogorski premijer Duško Marković, prilikom posete Beogradu i u razgovoru sa njim, rekao da Crna Gora razume koliko je kosovsko pitanje bolno i teško za Srbiju i da će se odnositi prema njemu s posebnom pažnjom, uzimajući u obzir i interese Srbije.

"Niti su nas pitali", dodao je Vučić i zaključio da je Crna Gora suverena država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: