"Znao sam da nešto nije u redu čim Džonsona nema ceo dan"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovao je u Londonu na sastanku ministara spoljnih i unutrašnjih poslova u okviru Samita o Zapadnom Balkanu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

21:00

Foto: Tanjug/AP/Leon Neal

Na sastanku se razgovaralo o perspektivi Zapadnog Balkana mada su, kako je rekao, aktuelni problemi u samoj Evropskoj uniji (EU) i oko Unije bili uočljivi.

"Videli smo danas da su problemi u samoj EU i oko EU veoma aktuelni i to sada baca drugu sliku na ovaj samit. Znao sam da nešto nije u redu čim se Boris Džonson nije pojavio celog dana", rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da su ministri unutrašnjih i spoljnih poslova održali razgovore kako je predviđeno, a oni su prošli u dobroj atmosferi, umesto Borisa Džonsona, njihovu sesiju je vodio Alan Dankan, britanski ministar za Evropu i Ameriku.

"Razgovarali smo na uobičajen način o perspektivi Zapadnog Balkana, njegovoj evropskoj perspektivi, projektima, o rešavanju bilateralnih pitanja mirnim putem, potrebi da se prevaziđu problemi iz prošlosti. Što se tiče formalnog dela i zaključaka sve je završeno u korektnoj atmosferi", rekao je nakon sastanka u Londonu šef srpske diplomatije, prenosi se u saopštenju.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson podneo je ranije danas ostavku na tu funkciju usred rastuće političke krize u toj zemlji oko strategije za Bregzit. Prethodno je ostavku podneo i ministar za Bregzit Dejvid Dejvis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: