"Crnogorci idu da podrže nezavisnost Kosova"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da dva oficira Vojske Crne Gore dolaze u misiju KFOR da bi podržali nezavisnost Kosova, a ne da zaštite Srbe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

08:55

Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Vulin je za televiziju Pink rekao da odluka Podgorice da pošalje dva oficira na Kosovo bez konsultacija sa Srbijom, "nije prijateljski čin".

"Osnovni red je bio da se Srbija konsultuje o tom pitanju, da pokažete poštovanje državi Srbiji sa kojom morate da živite. Kada ste susedi, logično je da vodite računa o interesima onog ko živi pored vas a toga nema kada šaljete svoje oficire ne pitajući Srbiju i kada svesno gazite neutralnost KFOR-a govoreći da je Kosovo država", kazao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: