"Pozvala sam policiju, došli su i ubili moje dete"

Majka američkog košarkaša Tajlera Hanikata koji je izgubio život u subotu u obračunu sa policijom rekla je da su policajci ubili njeno dete.

Izvor: B92
Podeli
EPA/ROBERTO BREGANI
EPA/ROBERTO BREGANI

Lisa Hanikat je navela da je njen 27-godišnji sin u subotu “planirao da potraži pomoć, ali je potom postao veoma uznemiren i nije mogla da ga razume”.

”Hteo je da se vrati u NBA, imao je dogovor da igra za jednu ekipu u Letnjoj ligi, ali su lekari konstatovali da ima problem sa kolenom. To je bilo razočaravajuće za njega. Rekla sam mu da ću da pozovem policiju ako se bude ponašao agresivno. Pozvala sam policiju, došli su i ubili moje dete. Pokušali su da nameste kao da je izvršio samoubistvo… Bio je depresivan, ali mi je rekao da neće sebi učiniti ništa nažao jer je znao da bi to povredilo mene”, rekla je Lisa.

Dodala je i da Tajler nije pucao ka policajcima.

“Pucao je u vazduh kroz prozor, ali ne u njihovom pravcu. To je uradio jer je bio u panici i veoma uplašen. Policajci nisu hteli da smire situaciju, došli su sa 30 vozila i tri helikoptera, svi protiv jednog uplašenog deteta”, navela je.

Hanikatova majka kaže i da je uverena da njen sin nije izvršio samoubistvo.

”Videla sam krv svuda po kući, a kuća je veoma velika. Ako pucate u sebe, obično umrete na licu mesta, ne idete od sobe do sobe… Verujem da ga je neko od policajaca pogodio hicem koji je prošao kroz prozor. Nisu mi dali da ga vidim, ne znam u koji deo tela je pogođen. Znam da je puzao do spavaće sobe i tu je iskrvario. Rekli su mi da će istraga trajati bar deset meseci. Kako da verujem da će mi reći istinu?”, upitala je Hanikatova.

Podsetimo, mediji su prenosili da je Hanikat pucao na policajce, kao i da su oni uzvratili vatru, bez navođenja detalja o načinu na koji je talentovani košarkaš izgubio život.

Svet

CAR: Ubijeni ruski novinari

Rusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je smrt trojice ruskih građana sa novinarskim dokumentima u Centralnoafričkoj republici (CAR), preneo je TASS.

Svet utorak 31.07. 21:27 Komentara: 0
strana 1 od 464 idi na stranu