Politika opet na Mundijalu: Hrvati viču "Slava UKR" VIDEO

Fudbaleri Hrvatske burno su proslavili plasman u polufinale Mundijala- u svlačionici je bila predsednica Kolinda Grabar Kitarović a slušale su se pesme Tompsona

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 08.07.2018.

12:36

Politika opet na Mundijalu: Hrvati viču
Foto: Tanjug/AP

Ovaj put bilo je i političkih provokacija prema rivalu koga su eliminisali u četvrtfinalu - Rusiji.

Naime, Domagoj Vida i nekadašnji reprezentativac, a sada član stručnog štaba Ognjen Vukojević, pobedu su posvetili Ukrajini, gde su svojevremeno igrali za Dinamo iz Kijeva.

Na društvenim mrežima pojavio se snimak gde VIda uzvikuje "Slava Ukrajini", a Vukojević "Ovo je pobeda za Ukrajini, za DInamo".

Odnosi Rusije i Ukrajine napeti su poslednjih nekoliko godina a odnosi su posebno pogoršani od 2014. godine i ruske aneksije Krima. Hrvatski politički vrh je nekoliko puta nudio pomoć u mirnoj reintegraciji ugroženih područja te zemlje na osnovu iskustva koje je Hrvatska imala nakon, kako kažu, "velikosrpske agresije devedesetih godina".

Ovaj gest umnogome podseća na provokacije švajcarskih reprezentativaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake na meču sa Srbijom.

Hrvatska će u polufinalu Mundijala 11. jula igrati protiv Engleske u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: