Slučaj "Zakintos": Određen datum početka suđenja Srbima

Početak suđenja Srbima okrivljenih za ubistvo američkog turiste na ostrvu Zakintos pre tačno godinu dana, zakazan je za 21. septembar, saznaje Tanjug.

Izvor: B92

Petak, 06.07.2018.

16:05

Slučaj
Foto: Screenshot / Youtube

Suđenje će biti održano pred sudom u Patri.

Sedmorica Srba u ovom slučaju su otužena su za učešće u prebijanju američkog turiste Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula, od kojih je njih pet u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode i nalaze se u Srbiji.

Petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Mladićima se na teret stavlja teško ubistvo izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod", u mestu Laganas, na smrt pretučen 23-godišnji američki student Bakari Henderson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: