Kolo u znak protesta zbog iseljenja KUD Branko Cvetković

KUD "Branko Cvetković" organizovalo je koncert pod sloganom "Igram za pravdu" ispred prostorija društva iz kojih su iseljeni nakon 73 godine.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.07.2018.

21:35

Kolo u znak protesta zbog iseljenja KUD Branko Cvetković

Članovi KUD-a, sadašnji i bivši i njihove kolege iz drugih amaterskih društava iz cele Srbije zaigrali su na ulici nakon što su ih iselili iz prostorija u kojima su bili od 1945. godine, zbog čega je na kratko bio blokiran saobraćaj u ulici Miloša Pocerca i Sarajevskoj.

Odigrali su zajedničko kolo kako bi ukazali na višegodišnji trud i rad na očuvanju srpske tradicije ali i na "nepravilnosti koje su im nanete", navodi se u pozivu.

Sudski izvršitelj Bojan Isoski blokirao je juče prostor u Beogradu koji za rad koristi KUD "Branko Cvetković" po zahtevu Saveza samostalnih sindikata Srbije sa obrazloženjem da ne plaća račune za komunalne usluge, što predstavnici tog društva negiraju.

Sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović rekao je agenciji Beta da je prostor u Ulici Miloša Pocerca 10, koji koristi KUD "Branko Cvetković", u vlasništvu države koja ga je dala na korišćenje tom sindikatu.

Predsednik društva "Branko Cvetković" Jovan Šijački rekao je da nije tačno da ne plaćaju račune za komunalne usluge.

"Neka nam pokažu jedan račun koji nismo platili", rekao je Šijački.

On je dodao da KUD postoji više od 70 godina, a da je trenutno jedan od tri najbolja ansambla u Srbiji. ;

Kako mediji prenose, reč je o dugu od milion dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: