Zvanična nota: Papua Nova Gvineja povukla priznanje Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pokazao je zvaničnu notu Papue Nove Gvineje - šeste zemlje koja je povukla priznanje Kosova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.07.2018.

17:45

Zvanična nota: Papua Nova Gvineja povukla priznanje Kosova
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Dačić je na konferenciji za novinare, povodom godinu dana rada Vlade, rekao da šest zemalja koje su povukle priznanje Kosova imaju ukupnu površinu 800.000 kilometara kvadratnih što je deset puta više od Srbije i 25 miliona stanovnika.

"Veoma često se sa nipodaštavanjem odnosimo prema tim zemljama, govorimo da su one male i nebitne. Kako su bile bitne kad su priznale Kosovo, a sad kad ga povlače nisu bitne...ovo je veliki uspeh za našu državu", rekao je Dačić.

On je istakao da će Srbija nastaviti sa tim radom bez obzira sa kolikim pritiscima se suočavamo.

"Ne borimo se mi protiv Prištine, znate i vi protiv koga se borimo, njihovih mentora i zaštitnika koji čim mi dobijamo ovakve note, sad očekujem da će da otputuju na Papuu da vide da li su stvarno povukli. Mi zato šaljemo ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića u ponedeljak u Liberiju jer moramo da se borimo na sve strane", rekao je Dačić.

Zato će ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u ponedeljak ići u Liberiju, jer moramo da se borimo na sve strane, dodao je.

"Pacoli i ostali pišu različite tvitove, demantuju, lažu. Imamo note od šest država kojima povlače priznanje Kosova kao nezavisne države i poštovaće rezultate, pregovore i dogovore dijaloga u Briselu. Mislim da je to veliki doprinos, od tih šest zemalja pet je to uradilo u vreme ovih godinu dana rada Vlade", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: