Vučić čestitao Trampu i pozvao ga u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio predsedniku SAD Donaldu Trampu čestitku povodom Dana nezavisnost i tom prilikom ga pozvao da poseti Srbiju.

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2018.

07:11

Vučić čestitao Trampu i pozvao ga u Srbiju
Getty Images

"Poštovani predsedniče, primite moje iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti - nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje američkih građana", piše u čestitki.

"Ovaj dan je važan za sve građane SAD, ali i za sve one koji poštuju i nalaze uzor u trajnim vrednostima Deklaracije o nezavisnosti: da su svi ljudi stvoreni jednaki, s pravom na život, slobodu i težnju za srećom", dodao je predsednik Srbije.

Vučić je podsetio da se uskoro navršava čitav vek od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom. "Podsećajući se, kroz taj svetli primer zajedničke prošlosti, našeg istorijskog savezništva, želim da Vam još jednom uputim poziv da u godini jubileja posetite Srbiju, kao prvi američki predsednik posle, bezmalo, 40 godina. Vaša poseta bi bila od najvećeg značaja za dalje unapredjenje svekolike saradnje naših dveju zemalja, za šta je Srbija snažno opredeljena", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

On je, takođe, zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci naporima koje Srbija čini za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: