"Neće moći da nam uzmu nijedan metar Kosova, nema te cene"

Šef kosovskog pregovaračkog tima Avni Arifi odgovorio je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: B92, Sputnjik

Ponedeljak, 02.07.2018.

09:55

Foto: EPA / Petrit Prenaj

On je poručio da se Priština neće odreći nijednog metra teritorije koju smatra svojom, kao i da bi radije pristala na neku vrstu zamrznutog konflikta.

”Neće moći da nam uzmu nijedan metar teritorije Kosova, ni po koju cenu. Srećnije rešenje bi bilo zamrzavanje konflikta, ma kako da je užasna neizvesnost i trenutno stanje stvari, ali niko ne zaslužuje, niti će dobiti jedan metar Kosova. Suverenitet i teritorijalni integritet Kosova neće biti ugroženi ni sa jedne strane, nema tih para. Ni sad, ni nikad“, poručio je Arifi na svom Fejsbuku.

Podsetimo, predsednik Srbije je u subotu rekao da bi za Srbiju bio dobitak da dobije “jedan metar” na Kosovu, gde, kako je istakao, “danas nemamo ništa”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: