Opšta uzbuna u Francuskoj: 3.000 policajaca juri begunca

Više od 3.000 policajaca i žandarma je u potrazi za odbeglim zatvorenikom Redoanom Fajdom, koji je iz zatvora pobegao helikopterom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.07.2018.

22:32

Opšta uzbuna u Francuskoj: 3.000 policajaca juri begunca
Getty images

Nešto posle 11:00 sati, tri muškarca u crnom, naoružana kalašnjikovima, za koje francuski vlasti navode da su komandosi, pojavila su se ispred zatvora u mestu Reo, u pariskom regionu, gde je Fajd (46) izdržavao 25-godišnju kaznu zbog ubistva mlade policajke tokom oružane pljačke 2010. godine, prenose francuski mediji.

Ta tri saučesnika izašla su iz helikoptera, koji je sleteo u neobezbeđeno zatvorsko dvorište.

Oni su izveli Fajda iz prostorije za sastanke, gde je on u tom trenutku razgovarao sa bratom, i odveli ga do helikoptera, navodi "Figaro", ističući da je bekstvo trajalo 10-ak minuta.

Šezdesetak kilometara dalje, između aerodroma Roasi i Burže, begunac je izašao iz helikoptera i ušao u crni "megan", pobegavši u pravcu autoputa, a potom je prešao u beli kamionet, odakle mu se gubi trag.

Inače, pilota helikoptera, instruktor letenja, jutros su uzeli za taoca saučesnici begunca.

Protiv Fajda je parisko tužilaštvo pokrenulo istragu, a advokat porodice policajke koju je begunac ubio 2010. rekao je da je reč o "okorelom kriminalcu koji, kada reši da izađe - izađe" i da će se sada "verovatno obračunati sa svojim neprijateljima".

Francuska ministarka pravde Nikol Belube izjavila je da su komandosi koji su omogućili današnje bekstvo verovatno koristili dron u pripremi operacije.

Tokom bekstva osuđenika Fajda nije niko povređen i nema talaca, saopštilo je francusko ministarstvo pravde, prenela je agencija AP.

Snimak tog "filmskog" bekstva ubrzo se pojavio na društvenim mrežama.

Ovo nije prvi put da Fajd "spektakularno" pobegne - 2013. godine je uz pomoć ekplozije pobegao iz zatvora, a uhapšen je šest nedelja kasnije u jednom hotelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: