Srbijo, izgubila si još jedan mladi život...

Čekajući da se prikupi novac za transplantanciju srca i pluća, 15-godišnji Daniel Budai iz Subotice je preminuo u petak 29. juna.

Izvor: B92, subotica.com

Nedelja, 01.07.2018.

22:07

Srbijo, izgubila si još jedan mladi život...
screenshot

Kako je ranije govorila njegova majka Monika, Danielu je u Dečjoj klinici u Tiršovoj rečeno da će moći da prođe samo sa operacijom, ali se kasnije ispostavilo da je jedino rešenje za njegovo trajno ozdravljenje transplantacija ta dva vitalna organa.

“Da bi Daniel otišao na transplantaciju bilo je potrebno da se prikupe značajna novčana sredstva i u tome je porodici Budai bila neophodna pomoć humanih sugrađana. U akciju prikupljanja postepeno se uključivao sve veći broj ljudi, iz Danielove škole, iz udruženja "Roditelji Subotice", organizovana su razna dešavanja gde su ili namenski prikupljana novčana sredstva ili su se nalazile kutije putem kojih se moglo donirati. Sredinom juna Daniel je konačno dobio i SMS broj za donacije. Prikupljali su dobri ljudi pomoć za Danielovu operaciju, ali i za svakodnevne životne potrebe kao što su hrana, hemija, ogrev, potrepštine za školu... Akcija je iz dana u dan imala sve veću podršku, ali nažalost vreme je za Danijela neumitno teklo, borio se zajedno sa svojim najbližima da produži život i dosanja svoj san da ponovo bude zdrav i da se igra sa svojim vršnjacima, da ponovo sedi u svojoj školskoj klupi. Nažalost sudbina je htela drugačije, Daniel je izgubio borbu sa teškim životnim iskušenjima, zaspao je i nije se više probudio. Njegovi najbliži kažu da ni u poslednjim trenucima nije skidao osmeh sa lica, borio se kao pravi lav! Preminuo je u Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj u Beogradu“, navodi portal subotica.com.

Daniel će biti sahranjen u ponedeljak na Aleksandrovačkom groblju.

“Kontaktirali smo klinike u Beču, Budimpešti, u Nemačkoj, Holandiji, Hjustonu, ali ne znamo i nije nam jasno koga je bolnica kontaktirala. RFZO mu je odobrila lečenje, međutim, sada je kasno za sve. Zahvalni smo svima koji su bili uz Daniela i njegovu majku i koji su na sve načine pokušali da mu ulepšaju i produže život“, kažu u Udruženju "Roditelji Subotica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: