Haradinaj: Da se uključe Amerikanci ili bar Nemci

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da jedino uključivanje Amerikanaca u dijalog Beograda i Prištine može da donese rezultat, prenosi RTK2.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

20:01

Haradinaj: Da se uključe Amerikanci ili bar Nemci
Foto: EPA/Malton Dibra

"Skeptičan sam da bi moglo doći do rezultata u ovom dijalogu, jer su tu isti ljudi, to su Mogerini i Angelina Ejnhorst, isti akteri tokom pet godina, predsednici Tači i Vučić. Ne razumem kako se nešto odjednom može promeniti, ne razumem kako mogu odmah pokrenuti stvari", naveo je Haradinaj tokom konstitutivne skupštine Alijanse za budućnost Kosova, partije na čijem je čelu.

On kao jedini način da se dese promene pominje uključivanje "nove snage" u dijalog.

"Zamislite, odemo u Brisel i vratimo se bez sporazuma o energetici, to je čak i mala stvar. Tražili smo novu snagu u dijalogu, da Amerikanci dođu. Ako Amerikanci tvrde da je to pitanje Evrope, nastavićemo da sedimo za stolovima, dozvoliti da Evropa uzme stvari u svoje ruke, ali neka Nemačka pomogne", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: