Upozorenje RHMZ: Cela Srbija u "žutom" zbog kiše i munja

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 30.06.2018.

08:42

Upozorenje RHMZ: Cela Srbija u
Screenshot/RHMZ

Posle podne i krajem dana se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje, najpre u severnim krajevima.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, tokom dana ponegde i jak. Jutarnja temperatura od 13 do 17 C, najvisa dnevna od 22 do 27 C.

U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne i krajem dana se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Vetar uglavnom umeren, severozapadni, tokom dana povremeno jak. Jutarnja temperatura oko 17 C, najvisa dnevna oko 25 C.

Zbog najavljenih obilnih padavina i grmljavine na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteo alram koji znači da vreme može biti opasno, da je potreban oprez i da građani "ne preduzimaju nepotrebne rizike".

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana - do 7. jula:

Veći deo perioda pretezno sunčano, samo u nedelju i ponedeljak u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava pljuskova sa grmljavinom.

Temperatura u postepenom porastu, u nedelju i ponedeljak ispod, a zatim oko i malo iznad proseka za ovo doba godine koji iznosi od 25 do 28 C.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: