Izraelski vojnici ubili dva Palestinca

Dva Palestinca, uključujući jednog 14-godišnjaka, ubijena su u izraelskoj vatri kraj grada Kan Junisa, na granici pojasa Gaze.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

22:10

Izraelski vojnici ubili dva Palestinca
Foto: Tanjug, AP

To javljaju izraelski mediji, koji prenose izveštaje palestinskih zvaničnika.

Palestinci su takođe rekli da je oko 310 ljudi ranjeno bojevim mecima ili su udahnuli suzavac tokom sukoba s izraelskim vojnicima koji su izbili za vreme protesta blizu granice s Izraelom.

Više od 130 ih je preneto u bolnicu, a troje ranjenih je zadobilo ozbiljne povrede. Ranije, Palestinci su oborili jedan izraelski vojni dron koji je snimao proteste.

U međuvremenu, vatrogasci u Izraelu gase 15 požara koje su izazvali zmajevi sa zapaljivim materijalom pušteni iz pojasa Gaze.

Palestinci masovno demonstriraju od kraja marta jednom nedeljno protiv izraelske i egipatske blokade Gaze koja traje već 11 godina.

Demonstranti takođe traže pravo na povratak palestinskih izbeglica u svoje domove u sadašnjem Izraelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: