Haradinaj: Priština u NATO vidi sigurnost i večni mir

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali boravio je u Prištini, gde je razgovarao sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.06.2018.

22:21

Haradinaj: Priština u NATO vidi sigurnost i večni mir
Foto: EPA / EFE Malton Dibra

Haradinaj je tom prilikom rekao da Priština u NATO vidi "sigurnost i večni mir", prenela je prištinska Koha.

Kako se navodi, rekao je da "NATO i Kosovo imaju jaku i godinama dugu vezu, te istakao važnost nastavka napretka Kosova na putu ka članstvu u NATO".

Parlamentarna skupština je, kazao je, veoma posvećena Zapadnom Balkanu, jer smatra da je taj region bitan za Evropu.

"Trudimo se da podržimo napore koje Kosovo radi u reformskom procesu koji je potreban za članstvo u NATO-u. Mi vidimo stvarni napredak, takođe vidimo da ima još posla koji treba da se uradi, posebno u normalizaciji odnosa sa Srbijom, ali smo uvereni da je vaše rukovodstvo posvećeno tom pitanju i da ćete imati uspeha na putu evroatlantskih integracija", rekao je Paolo Ali.

Haradinaj je uzvratio da će građani Kosova "zauvek biti zahvalni i da nikada neće zaboraviti pomoć koju je NATO pružio u svim fazama izgradnje države".

Istakao je važnu ulogu NATO u garantovanju mira i sigurnosti i pohvalio mirovne snage KFOR-a kao, kako je rekao, "važnog partnera na Kosovu".

On je rekao i da su Kosovske bezbednosne nage, pod kontrolom NATO-a u svim fazama izgradnje ispunile operativne kapacitete za transformaciju u oružane snage u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: