Bivšem članu "Crvenih beretki" pritvor zbog ubistva dilera

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana nekadašnjem pripadniku Jedinice za specijalne operacije Predragu Dangubiću (47).

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

13:23

Bivšem članu
Ilustracija: Thinkstock

On je pritvoren zbog sumnje da je 1. juna na Voždovcu ubio Radovana Laketića (37) iz Pljevalja.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak 28. juna doneo rešenje kojim je odredio pritvor okrivljenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Dangubić se tereti za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Sumnja se da je 40 minuta posle ponoći u Ulici vojvode Vlahovića pucao u Laketića, koji je, prema pisanju medija, svojevremeno važio za jednog od glavnih dilera heroina u Beogradu.

Laketića (37) je u decembru izašao iz zatvora, gde je služio kaznu zbog trgovine drogom.

Mediji su preneli da je Dangubić ranije bio zaposlen u MUP-u, tačnije u JSO, ali je pre oko 15 godina isteran iz službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: