Tusk o dogovoru o migrantima: Najteži deo posla tek dolazi

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da će najproblematičniji deo posla biti primena sporazuma.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.06.2018.

15:41

Tusk o dogovoru o migrantima: Najteži deo posla tek dolazi
Foto: GettyImages

Lideri EU postigli su dogovor oko sporazuma o migrantima posle deset sati napetog "cenkanja".

"Što se tiče našeg sporazuma o migracijama, još je rano govoriti o uspehu", rekao je Tusk na konferenciji za novinare u Briselu.

Kada je reč o Bregzitu istakao je da ima još dosta posla a da najteža pitanja još nisu rešena.

Dodajući da obe strane žele postiognu dogovor u oktobru, Tusk je novinarima u briselu rekao da je sada poslednja prilika da se "otvore karte".

Lideri Evropske unije su posle skoro 10 sati haotičnih pregovora na samitu u Briselu, pred zoru postigli dogovor o migraciji, osetljivom pitanju koje je ugrožavalo EU i zonu slobodnog kretanja u njoj, ali i vladu nemačke kancelarke Angele Merkel.

U zaključcima koji se odnose na migraciju navodi se da je "Evropski savet odlučan... da spreči povratak nekontrolisanog priliva iz 2015. i da se odupre ilegalnoj migraciji na svim postojećim rutama i onima koje se pojavljuju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: