Potop u NS i BG, u Subotici jedna osoba povređena VIDEO

Obilne padavine napravile su ogromne probleme na ulicama Beograda i Novog Sada. U Subotici jedna osoba povređena.

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

15:01

Potop u NS i BG, u Subotici jedna osoba povređena VIDEO
screenshot/NSU

U Novom Sadu su nadležne službe na terenu, a kako javlja RTS, ogromna količina padavina, uz snažan vetar, zasula je Suboticu oko 18 časova.

Jedna osoba je lakše povređena u Subotici kada je stablo palo na vozilo u pokretu.

Pojedine ulice su u Novom Sadu nakon pljuska pod vodom, a najkritičnije je u Futoškoj, Temerinskoj i Kisačkoj ulici. U Beogradu posebno teško u Radničkoj ulici, ali i Vojvode Vlahovića.

Podvožnjak kod železničke stanice u Subotici je bio gotovo sat vremena blokiran zbog preopterećenih kanalizacionih odvoda, a policijska patrola dežura sa obe strane puta.

Partizanska #NSUZIVO #NOVISAD #Srbija #poplave

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs) on

B92
Prema nezvaničnim informacijama, jedna osoba iz naselja Gabrić je lakše povređena prilikom pada stabla na vozilo u pokretu.

U velikom broju ulica stabla su izvaljena, a grane polomljene, a u Banijskoj ulici jedno drvo je blokiralo put, dok je jedno stablo uništilo parkirani autobil, kažu u policijskoj upravi Subotice.

Partizanska ulica #nsuzivo #NoviSad Više na nsuzivo.rs

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs) on

Najveća materijalna šteta do sada je zabeležena na krovu zgrade Ekonomskog fakulteta i Studentskog centra, odakle je odleteo deo krovne konstrukcije.

Kiša i dalje povremeno snažno pada, a saobraćaj je usporen.

Na društvenim mrežama objavljen je veliki broj snimaka iz na kojima su zabeležene katastrofalne scene sa ulica na kojima su neki automobili potpuno u vodi.

Ulica Nikole Tesle poplavljena #NOVISAD #nsuzivo

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs) on

Sve gradske ekipe angažovane su u pojačanom stepenu zbog obilnih padavina i nevolja koje su izazvale u mnogim delovim Beograda, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da najviše problema ima u zoni Kijevskog potoka u slivu Topčiderske reke.

Tamo je, kako prenosi Beoinfo, došlo do izlivanja Kijevskog potoka čime je ugroženo više od dvadeset kuća.

Policija je zatvorila i jedan deo prilaza tom delu naselja, pa ekipe vodoprivrednih preduzeća prilaze s druge strane. Ima problema i u naselju "Ljubiša Jelenković", takođe u Rakovici.

Na teren su upućene ekipe Beogradvoda sa pumpama i Beogradski vodovod i kanalizacija, kao i ekipe Gradske čistoće sa specijalnim vozilima i cisternama za crpljenje vode.

Na teren su izašle i ekipe Centra za socijalni rad u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, kako bi se pružila pomoć najugroženijim porodicama, a majke sa decom sklonile u sigurnu kuću.

,"U saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje otvorićemo i jednu školu ukoliko je neophodno prihvatiti evakuisana lica. Dodatna pomoć biće poslata i Barajevo, gde je problem u centru naselja i ugroženo je deset kuća, kao i Vraniću. Preventivno su poslati džakovi u Obrenovac i Lazarevac", rekao je Vesić.

On je rekao da je obim padavina premašio sve najave i upozorenja RHMZ-a te da očekuju padavine i u toku noći. U centralnim delovima grada palo je više od 30 litara po metru kvadratnom. Lokalno je palo i više od 50 litara po kvadratnom metru.

Očekuje se, do kraja sutrašnjeg dana, dodatnih 20 litara.

"Ekipe svih preduzeća su u pojačanom stepenu angažovanja. Situacija je pod kontrolom i pozivam građane da se pridržavaju uputstava nadležnih organa kako bismo zajedno prevazišli probleme koje stvorila nepogoda", naveo je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: