Upitan o 406 miliona za jarbol – Vesić odgovara o Đilasu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će jarbol u prestonici biti napravljen i da će se srpska zastava vioriti.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.06.2018.

11:52

Upitan o 406 miliona za jarbol – Vesić odgovara o Đilasu
screenshot

On je ponovo iskoristio priliku da uputi prozivku na račun nekadašnjeg kolege iz Demokratske stranke, bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu, kome je poručio da, kada bude na vlasti, može da stavi i albansku zastavu ako hoće.

"Mi želimo da se srpska zastava viori u Beogradu, a Đilas ako hoće da stavi albansku zastavu, kad bude na vlasti može da to radi", rekao je Vesić novinarima upitan da li rebalansom budžeta ostaje 406 miliona dinara za jarbol u Beogradu.

On je dodao da je to politika, a politika SNS, sa kojom je pobedila, jeste da se srpska zastava viori u Beogradu.

"Pošto Dragan Đilas izgleda ne voli srpsku zastavu, kada on pobedi može da stavi albansku, nemam nikakav problem sa tim. Građani su rekli šta misle o njemu", rekao je Vesić pred početak sednice Skupštine grada Beograda.

Kako je podvukao, jarbol će biti napravljen i srpska zastava će se vioriti u Beogradu.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da kada se novac ne rasipa i kada ne postoje "burazerski tenderi", onda ima za sve - i za sport, i za kulturu, i za obrazovanje, i za socijalu…

"Samo je pitanje da li znate i da li ste spremni da radite domaćinski ili ne. Recite mi kome to danas fale pare u budžetu grada Beograda pa da biste nas kritikovali zbog jarbola", upitao je Nikodijević i dodao:

"Da, imamo. Zaradili smo 400 miliona dinara za srpsku zastavu i sa ponosom ćemo je podići".

Šef odborničke grupe "Pokret slobodnih građana" Rade Veljanovski je rekao da je jarbol problematičan u budžetu, kao i druge stvari, "kojima se menja nepovratno izgled Beograda, što je katastrofalno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: