Vranjanci digli zid visok tri metra: "Još tenkovi fale"

Stanovnici ulice Ratka Pavlovića u Vranju deset godina se žale da su ugroženi bukom i izduvnim gasovima iz servisa za tahografe kamiona i autobusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

18:21

Vranjanci digli zid visok tri metra:
screenshot

Vlasnik servisa tvrdi da radi po zakonu i da ne ugrožava životnu sredinu.

“Na dva metra od spavaće sobe prolaze teška teretna vozila, kamioni, autobusi, koji već deset godina svakodnevno do kasnih večernjih časova uznemiravaju moju porodicu, stvaraju nesnosnu buku, izduvne gasove…”, rekao je Saša Tasić iz Vranja.

Da bi se zaštitili od buke, Tasići su podigli betonski zid visine tri metra.

“Zid je prošle godine pao od jake vibracije”, dodao je on.

Stanovnike ulice koji su nešto dalje od servisa više brine bezbednost dece.

“Ja dete uopšte ne puštam na ovu ulicu, jer ko prolazi, kako prolaze, ono je nenormalno”, kaže jedna zabrinuta Vranjanka.

“Ponekad se čuje neka buka, ali bože moj, čije se ponekad is a druge strane. Ako neko ne želi buku, neka ide u planinu pa neka živi tamo”, navodi jedan građanin.

Sa druge strane, neki tvrde “da samo još tenkovi nisu prošli”.

Vlasnik servisa tvrdi da su ovlašćeni instituti iz Beograda i Niša uradili sva potrebna merenja.

“Ne prelaze granicu, niti buka, niti zagađenost vazduha”, naveo je Dragan Janjić, vlasnik servisa.

Gradski inspektori za ekologiju pre godinu dana su obavili kontrolu i nisu utvrdili da servis zagađuje životnu sredinu. Građani mogu ponovo da zatraže da se obave merenja.

“Inspektor će sigurno izaći po prijavi i u zavisnosti od toga da li ima promena na lokaciji ili nema, onda će inspektor voditi postupak ili ne”, navela je Radmila Stanisavljević, inspektorka za ekologiju.

Peticiju da ih neko zaštiti od buke i zagadjenja potpisalo je oko sto stanovnika ulice Ratka Pavlovića i ona je upućena Gradskom veću u Vranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: