Haos u Grčkoj usred sezone, evakuisani turisti FOTO/VIDEO

Nestabilno vreme donelo je padavine celom Balkanu, a najviše problema ima Grčka, gde su mnoge plaže i ulice pod vodom, a bujica je nosila i automobile.

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2018.

08:28

Haos u Grčkoj usred sezone, evakuisani turisti FOTO/VIDEO
Foto:Screen shot

Društvene mreže preplavljene su snimcima i fotografijama katastrofe koja je pogodila ovu zemlju u jeku turističke sezone.

Na Halkidikiju najviše je problema na Sitoniji, gde su poplavljene kuće i drugi objekti, saopštila je vatrogasna služba.

U Nikitiju na Sitoniji poplavljeni su putevi što je napravilo probleme u saobraćaju, a voda je odnela i jedno vozilo, javila je grčka agencija ANA.
Reka u Agios Nikolaosu se izliza iz korita. Usled poplave na Sitoniji evakuisani su gosti hotela Aša Maris kod mesta Pirgadikia. Gosti su evakuisani u hotel Alexandros i svi su dobro. Automobili su pretrpeli materijalnu štetu. U delu Sitonije kod Neos Marmarasa nije bilo posledica i osim jučerašnje jače kiše, sve ostalo funkcioniše uobičajeno.

Mesto Ormos Panagias je usled obilne kiše pretrpelo materijalnu štetu i nekoliko prodavnica je poplavljeno. Gosti jednog od hotela su sinoć evakuisani u drugi smeštaj i svi su dobro.

Loše vreme pogodilo je i selo Kanalija u Tesaliji, gde je 30 kuća poplavljeno, prenosi "Katimerini", a više lokalnih puteva je pod vodom.

U Kerasiju evakuisano je sedam kuća. Poplave su pogodile i Larisu, a zamenik gradonačelnika Vasilis Lecios je za grčku agenciju rekao da su priobalni putevi znatno oštećeni. Oluja, kiša i poplave, koje su pogodile brojna letovališta u Grčkoj, nisu zaobišle ni srpski manastir Hilandar na Svetoj Gori.

Obilne padavine uništile su prilaze Hilandaru koji je sada opkoljen vodenim bujicama.

Na fotografijama koje je objavio jeromonah Dositej Hilandarac vide se u slapovi vode koji padaju sa zidina Hilandara.

Poplavljene su i brojne bašte, a bujice su oštetile i delove mosta.

Zasad nisu poznate razmere nanete štete.

Manastir Hilandar je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: