Droga pristupačna mladima, čak 54 odsto zna gde da je kupi

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv droge, a naša zemlja se nažalost ni ove godine ne može pohvaliti napretkom u suzbijanju narkomanije.

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2018.

10:06

Droga pristupačna mladima, čak 54 odsto zna gde da je kupi
Ilustracija: Thinkstock

Korisnici droga iz godine u godinu sve su mlađi. To je pokazalo i poslednje istraživanje, sprovedeno u Novom Sadu. Naime, prema dobijenim podacima, potvrđeno je da je velika količina mladih ljudi na različite načine izložena psihoaktivnim supstancama, a čak 74 odsto spitanika je rekalo da zna nekoga ko korusti drogu.

Takođe, 59 odsto ispitanika starosne dobi od 15 do 30 godina, kazalo je da im je droga bila ponuđena, dok 54 odsto njih trvdi da znaku od koga mogu da je kupe.

28 odsto ispitanika kazalo je da je neku vrstu droge i probalo. Istraživanje je pokazalo i da se tržište nedozvoljenih sredstava takođe izmenilo i da se mladima sveviše nude sintetičke droge.

Opširnije u VIDEO prilogu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: