Merkel: Mnogo volje za rešavanje sporova oko migracija

Nemačka kancelarka izjavila da je na samitu 16, od ukupno 28 zemalja EU, stvoreno "mnogo dobre volje" za razgovore o neslaganjima unutar EU o migrantima.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.06.2018.

07:41

Merkel: Mnogo volje za rešavanje sporova oko migracija
Foto: EPA / Ludovic Marin

AP navodi da su se Angela Merkelova i još 15 evropskih lidera sastali u nedelju u Briselu kako bi se izborili s imigracionom politikom koja je pravila podele u bloku otkad je više od milion migranata stiglo 2015. godine.

AP navodi da je Merkelova kazala da su se učesnici samita složili da spoljne granice Evrope treba da budu bolje zaštićene kako bi se sprečilo da ih ljudi ilegalno prelaze i naglasila da bi "sve zemlje trebalo da podele teret" i vezi sa migrantima.

Nemačka kancelarka je rekla da zemlje do kojih migranti prvo stižu ne bi trebalo ostaviti da se same izbore sa njihovim prilivom, ali da takođe novopridošle osobe ne treba da odlučuju u kojoj će evropskoj zemlji podneti zahtev za azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: