Šta kažu iz kancelarije Federike Mogerini

U pisanom saopštenju iz kancelarije Federike Mogerini, navodi se da je u nedelju, u nastavku dijaloga Beograda i Prištine, dogovoreno da se "intenzivira rad".

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

07:28

Šta kažu iz kancelarije Federike Mogerini
Screenshot/Tanjug

Evropska diplomatska služba saopštila je da se Visoka predstavnica EU Federika Mogerini sastala u nedelju sa predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem u okviru dijaloga kome posreduje EU.

"Visoka predstavnica i predsednici su imali intezivne i produktivne razgovore o okvirima za sporazum za sveobuhvatnu normalizaciji odnosa dve strane. Dogovorili su se da inteziviraju rad u narednim nedeljama", navodi se u pisanom saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

Sastanak na visokopolitičkom nivou između delegacija Beograda i Prištine završen je nedelju u Briselu nešto posle 19 časova, nakon tri sata direktnih razgovora. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da rešenje između Srbije i Kosova mora da bude racionalno, kao i da se svi problemi rešavaju u miru.

On je naveo da je postignuto nekoliko stvari, a one su pre svega veoma važne za Srbe na Kosovu i Metohiji. “Dogovoreno je da svi problemi koje imamo moraju da se rešavaju u miru, poštujući jedni druge. To je veoma važno za Srbe na KiM, za sve građane Srbije. Razgovarali smo o tome da se usredsredimo na dijalog, da pokažemo da možemo da razgovaramo i da krenemo u rešavanje otvorenih problema. Nisam preterani optimista, ali otvorili smo mnogo pitanja“, rekao je Vučić za RTS.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uz Federiku Mogerini bio teži nego što se može opisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: