Vlada Hrvatske čestitala praznik "hrvatskim ljudima"

Vlade Hrvatska čestitala je današnji Dan državnosti na Fejsbuku, ali je to naišlo na veliko neodobravanje građana koji koriste tu društvenu mrežu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.06.2018.

15:42

Vlada Hrvatske čestitala praznik

"Svim hrvatskim ljudima, Hrvaticama i Hrvatima čestitamo Dan državnosti", piše na vladinom Faejsbuk profilu, uz link na čestitku koju je potpisao premijer Andrej Plenković, lično.

"Svim hrvatskim ljudima. Neko preko veze upao i dobio posao da vodi Fejsbuk stranicu", "ljudima? Valjda bi trebalo da piše "državljanima", "građevinama", "koga podrazumevate pod hrvatskim ljudima?", samo su neki od komentara.

Ima i onih kojih su odgovorili i ovako: "Hvala lepo. Slavimo u Nemačkoj radi vas", "još malo i moćićete nam svakome ponaosob čestitati... Čija ste vi vlada uopštte?", "a posebno iseljenima", "fascinantno i atraktivno".

Inače, u čestitki vlada hvali "jedinstven rezultat u javnim finansijama", priseća se "mudrih odluka prvog hrvatskog predsednika dr.Franje Tuđmana", preneo je portal Index.

Neki hrvatski mediji su preneli da se vlada osramotila i da je građanima uputila bizarnu čestitku.

Portal Net piše da je malo reći da su građani ovu objavu dočekali na nož.

A kao jedan od komentara je i Srđana Strunje, koji je napisao: "E toliko je lepo u Domovini da čak i životinje beže za Nemačku".

"Pa nije danas St. Patrick's day", našalio se jedan komentator, a usledilo je i mnoštvo komentara s porukama: "sramota" i "marš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: