Vlada Hrvatske čestitala praznik "hrvatskim ljudima"

Vlade Hrvatska čestitala je današnji Dan državnosti na Fejsbuku, ali je to naišlo na veliko neodobravanje građana koji koriste tu društvenu mrežu.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Svim hrvatskim ljudima, Hrvaticama i Hrvatima čestitamo Dan državnosti", piše na vladinom Faejsbuk profilu, uz link na čestitku koju je potpisao premijer Andrej Plenković, lično.

"Svim hrvatskim ljudima. Neko preko veze upao i dobio posao da vodi Fejsbuk stranicu", "ljudima? Valjda bi trebalo da piše "državljanima", "građevinama", "koga podrazumevate pod hrvatskim ljudima?", samo su neki od komentara.

Ima i onih kojih su odgovorili i ovako: "Hvala lepo. Slavimo u Nemačkoj radi vas", "još malo i moćićete nam svakome ponaosob čestitati... Čija ste vi vlada uopštte?", "a posebno iseljenima", "fascinantno i atraktivno".

Inače, u čestitki vlada hvali "jedinstven rezultat u javnim finansijama", priseća se "mudrih odluka prvog hrvatskog predsednika dr.Franje Tuđmana", preneo je portal Index.

Neki hrvatski mediji su preneli da se vlada osramotila i da je građanima uputila bizarnu čestitku.

Portal Net piše da je malo reći da su građani ovu objavu dočekali na nož.

A kao jedan od komentara je i Srđana Strunje, koji je napisao: "E toliko je lepo u Domovini da čak i životinje beže za Nemačku".

"Pa nije danas St. Patrick's day", našalio se jedan komentator, a usledilo je i mnoštvo komentara s porukama: "sramota" i "marš".

Region

"Istorijska odluka EU"

Skoplje -- Makedonski premijer Zoran Zaev ocenio je "istorijskom" odluku EU o uslovnom određivanju datuma za otpočinjanje pregovora o članstvu sa Makedonijom i Albanijom.

Region subota 30.06. 10:08 Komentara: 18
strana 1 od 115 idi na stranu