Hlade se mora: CG, Grčka i Hrvatska u "hladnom talasu"

U poslednjoj nedelji ovog meseca na primorju u Crnoj Gori, Grčkoj i Hrvatskoj predviđa se hladnije vreme, sa nižom temperaturom i burom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.06.2018.

14:13

Hlade se mora: CG, Grčka i Hrvatska u
Ilustracija: Getty Images

Prema prognozi meteorologa u Crnoj Gori je za sutra najavljena smena sunca i oblaka, da bi u večernjim satima krenula bura koja će se zadržati nekoliko dana. "Za utorak i sredu je najavljeno sveže vreme sa temperaturama nižim od proseka za ovo doba godine, pa će se kretati oko 20 podeljka na Celzijusovoj skali", izjavio je meteorolog Đorđe Đurić.

On je dodao da će se temperature kretati od 16 do 21 stepen.

Do srede su najavljene i padavine, a od četvrtka sledi razvedravanje koje će potrajati i za vikend, ali temperature neće biti u značajnijem porastu, te neće preći 30 stepeni.

Bura koja će biti pojačanog intenziteta malo će rashladiti Jadran koji je ovih dana izuzetno topao.

I Grčka je pod snažnim uticajem ciklona, pod poljem niskog vazdušnog pritiska koji donosi kišu i oluje. "U većem delu Grčke će biti oblačno u narednoj nedelju sa povremenom kišom i pljuskovima, naročito u utorak i sredu", navodi Đurić, a prenosi "Blic".

On dodaje da će najobilnije padavine biti u Olimpskoj regiiji u oblasti Soluna i Halkidikija, pa se svima savetuje oprez zbog mogućih poplava i bujica.

Ovim ciklonom će prvenstveno biti zahvaćen sever Grčke i maksimalne temperature će biti do 20 stepeni, dok će na jugu biti nešto povoljnija situacija, sa toplijim, ali oblačnim vremenom i temperaturom do 28 stepeni. Od četvrtka sledi stabilizacija vremena, pa će i u većem delu biti toplije, ali ne sa temperaturama na koje smo navikli.

Putnici koji idu preko Makedonije za Grčku moraju u narednim danima naročito biti oprezni, jer se i u ovoj zemlji najavljuju padavine. "Poseban oprez se savetuje onima koji idu auto-putem kroz Grčku, jer će ih kroz ceo put pratiti kiša i mokri kolovozi", kazao je Đurić, dodajući da se nešto povoljnije vreme očekuje za kraj nedelje.

Padavine i hladno vreme u Hrvatskoj se najavljuju već od sutra kada će se oblačnost naći iznad Istre i severnog Jadrana, dok će se u ostalim delovima zadržati suvo, ali ne naročito toplo vreme. "Maksimalne dnevne temperature su od 24 do 27 stepeni za ponedeljak, utorak i sredu", naveo je Đurić.

On je dodao da se očekuje i jaka, olujna bura na severnom Jadranu, ali da se krajem nedelje očekuje nešto povoljnije vremenske prilike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: